11 Mayıs 2009 Pazartesi

İkinci Dünya Savaşı - Kursk..


Uzun bir aradan sonra merhaba. Ne demiştim en son ben? Pearl Harbor di mi. Hani Japonya Amerika'nın ucuz ordu evini bombalamıştı falan? Heh. 1941'de gerçekleşen bu olaydan sonra müttefikler mihverler birbirlerini yiyip durdu. Savaşın başında alemin kralı modunda olan Hitler-Mussolini şirketi, ilerleyen zamanlarda Amerika'nın savaşa dahil olmasıyla çökmeye başladı. Müttefikler kontrolü ele almayı başardı. Afrika'da kabile şoparları müttefiklerin eline geçti falan.

1943 yılındaysa, büyük bir derbi heyecanı sardı herkesi. Taraflar tıpkı Stalingrad'da olduğu gibi Naziler ve Kızıl Ordu'ydu. Efendim bildiğiniz üzere Stalingrad Savaşı'nda beklenmedik bir mağlubiyet alan Alman cephesi, Ruslara karşı oldukça bilendi. Zaten manyak bu Hitler biliyorsun, iyice delirdi herif. "Skicem hepsinin belasını duur sen duuur." diye söylenip duruyordu. Boktan yere kavga çıkaracak gibiydi. Nitekim çıkardı da.

Efendim şimdi Kursk diye bir yer var. Moskova ile Kharkov arasına sıkışıp kalmış, saçma sapan bir yer. Köpek bağlasan durmaz. Neymiş efendim orası arada kalmış bir bölgeymiş de, üstün Alman ırkı orayı ele geçirmeliymiş de. Bildiğin aranıyor işte Hitler. Çevresindeki generaller de durumun farkında. "Lan Kursk mursk diye bi sürü herifi öldürecek yine temmuz'un ortasında, iyice sapıttı bu." diye konuşuluyor kulislerde. Ancak tabii ki Führer'in dediği kanun biliyorsunuz, "Tankları salarız üstlerine olur biter." diye emir saldı generallere.

Bir sürü tank hazırlandı, askerler üfleye püfleye yazın sıcağında savaş emrini aldı. Başa da almanların en kral generali Manstein geçince, her şey hazır sayılabilirdi. Önce üç beş minik hava harekâtıyla Ruslara "Çılgınlar gibi geliyoruz." mesajı verildi. Ardından Allah ne verdiyse tanklar salındı Rusların üstlerine. Ruslar da armut toplamıyor tabii, onların da var güzel panzerleri. Neyse efendim bu kısımlar sıkıcı işte, savaş mavaş. 

15-20 gün süren çetin mücadeleler sonucunda, Almanlar hiçbir yere varamadı efendim. Derbinin rövanşında da Ruslar galip geldi. Anca ne oldu? Ordu içinde "Hitler göt oldu lan ahı ahı." sesleri çoğaldı, Führer'e saygı azaldı. Vallahi durum bu. Bir sonraki dersimizde Normandiya dolaylarına gideceğiz de dur bakalım ne olacak. Esen kalın.

s.

2 yorum:

Daçe dedi ki...

kursk falan traş olum, kandırma insanları. normandiya istiyor halk. bekliyoruz efendim.

cem dedi ki...

benim bir sorum olacaktı acaba hitlerin rusyaya giderken gemileri karadan yürüttüğü ile ilgili bir yazı okumuştum onun doğruluğu nedir ben inanmıyorum çünkü genelde karadan sefer var ama güney yani karadenizden giden kuvvetler de gemiyi kullanmış olabilir ama görüşünüzü bekliyorum