1 Mayıs 2009 Cuma

İkinci Dünya Savaşı - Pearl Harbor: Part II..


Hatırlatalım; gelişen ve götü kalkan Japonya, oraya buraya atar yapınca Amerika'dan ayarı yemişti. İki ülke arasında yaşanan tatsızlıklar en sonunda savaş aşamasına geldi. Japonya "Akıllı olun." dedi, ABD "Olmazsak ne olur lan?" diye karşılık verdi. Şimdi ne olduğuna bir bakalım.

Japonya'nın şakası yoktu efendim. Adamların çekik gözleri dönmüştü. Oturup düşündüler "Ne yapsak hacı?" falan diye, sonunda Amerika'yı can evinden vuracak bir formül geliştirdiler. Pasifik kıyılarındaki amerikan donanmalarını, Pearl Harbor'u falan vurup Amerika'nın Büyük Okyanus'ta babalara gelmesini sağlayacaklardı. Nedir peki Pearl Harbor? Pearl Harbor Hawaii taraflarında bir askeri lokâl işte. Askeriyeler oluyor ya burada da. İçeride pastanın 1 Lira, pizzanın 2 Lira olduğu cennet gibi bir yer. Hâl böyle olunca içerisi kalabalık tabii. Anasını babasını alan Amerikalı askerler içeride ucuza hizmetlerden faydalanıyorlar.

İşte buranın vurulması demek, Amerika için çok büyük bir kayıp demekti.Japonya savaşa deli gibi hazırlanıyordu. Üstün Japon teknolojisinin de yardımıyla fantastik donanmalar, hava kuvvetleri hazırlanmıştı. Amerikalılar da mal değil tabii, adamlar oturup düşünüyordu "Hafız bunlar saldıracak galiba ya, nereye acaba hmm." diye. Yok efendim şurayı vururlar yok efendim burayı vururlar diye uzun tartışmalar yaşandı; ama, kimsenin aklına "Ulan ya bizim Pearl Harbor Askeri Lokâli'ni vururlarsa?" diye net bir fikir gelmedi.

Efendim sadede gelelim, böyle gerilim dolu bir ortam varken, 8 Aralık 1941 günü JSİ 07.00'da Japonya bir açıklama yaptı: "Yüce Japon Milletinin dikkatine. Misak-ı Milli sınırlarımız tehlikededir. Amerika ile müzakereleri kesiyoruz. Bugün itibarıyla kendilerine savaş açıyoruz. Kendileri kaşındılar."

Açıklamanın hemen ardından da Japonlar beklendiği gibi Amerika'nın üstüne çullanmaya başladı. Amerikalılar daha afyonları patlamadan "Ne oluyor lan?!" diye uyandılar. Hem havadan hem denizden Amerikan gemileri bombalanıyordu. Pearl Harbor'da ne berber ne pizzacı kalmıştı. En feci darbeyi de "USS Arizona" adlı savaş gemisini vurarak gerçekleştirdi Japonlar. Bu zırhlı; Amerikan ordusuna yaklaşık 30 yıl hizmet etmiş, Pearl Harbor saldırısında hayvanlar gibi vurularak suların altına gömülmüştür. İçindeki 1000 küsür personel ile birlikte tabii. Enkazı ise hâlâ orada duruyor. Efendim saldırı tamamlandığında da toplamda yaklaşık 2500 Amerikalı ölmüş, bir sürü gemi ve uçak da Pearl Harbor ile birlikte mort olmuştur.

Japon cephesi galibiyet sarhoşluğu içinde "Ahıaha nasıl koyduk çocuğu ama." diye seviniyordu. Olayları televizyondan takip eden kankalar Hitler ve Mussolini de zevkten dört köşe olmuş, hatta anında gaza gelip "Biz de Amerika'ya savaş açıyoruz ehehehe." diye açıklama yapmışlardır. Saldırıdan sonra Roosevelt ise şu satırları yazdı ve altına imzasını attı: "Eh ulan. Eh, siz bizim pis tarafımızı bilmiyorsunuz daha. Bittiniz koçum siz. Kaçın. Aklınız varsa kaçın şerefsizler. İmza: Franklin D. Roosevelt"

Efendim işte böyle. Amerikalıların tersi pistir. Büyük bir gazla sevinen Mihver Devletleri'nin başına neler gelecek bakalım. Şimdilik esen kalın.

s.

5 yorum:

brutalized potato dedi ki...

asdlaşslvlaskdaşelhjasdjai ve kihihihi nidâları eşliğinde okuduğumu belirtmeliyim. murat bardakçının yerine tarihin arka odasını sen sunmalısın. ntv tarih dergisi de seni havada kapar. söylüyorum.
haa bi de şunu da söyliyim, bu şahane bi fikir yani, sen çiziyosun da zaten, bunları iyicene birleştirip bi mizah dergisine "abi bi baksanız be" diyerek gitsen nasıl olur acaba? belki de yapmışsındır, yapmadıysan yapmalısın. selamatle kal.

-yiğit.

s. dedi ki...

ahaha çok sağol mahçup ediyorsun beni :D

fırat dedi ki...

zaten uykusuzun yeni sayısını doğacak çocuğum gibi bekliyorken bi de bu çıktı. k ulen k. anasayfa olur bu.

Adsız dedi ki...

opuyorum.

Adsız dedi ki...

Bu sıralar komik tarihçilik peydah oldu ki sormayın,güzel ama...