4 Mart 2009 Çarşamba

Pek Yakında..


Efendim merhabalar, nasılsınız? Sizleri yeni diyarlardan selamlıyorum. "Yeni blog açacağım." demecimin gerçeğe dönüşüne şahit olmak, umarım tıpkı benim gibi sizleri de mutlu etmiştir. Yine de iddialı konuşmayalım; bu satırları yazarken, bir sonraki yazımızın konusunu henüz ben bile bilmiyorum çünkü.

Konusunu bilmiyorum belki ama, en azından kafamda belirli bir konsept var. Nedir bu konsept? "Hafifletilmiş" tarih öyküleri diyelim. Her türlü "tarihi" olay konsept limitlerinin dahilindedir. Tam kavranabilmesi için sanırım bir adet örneğe ihtiyacımız olacak ki yakında göreceksiniz onu da. Bu noktada belirteyim; tarihten hoşlanmıyorsanız da, amacım hoşlanmanızı sağlayabilmek, aklınızda bulunsun.

Tarih öyküleri dediysek, İlber Ortaylı tadı yakalayacağız demedik tabii. Kimse tarihi benden öğrenmeye kalkmasın. Hoş, zaten ne bunu yapacak yeterli bir birikimim, ne de takatim var. Tarih bilgim belki senin kadardır, belki daha da azdır. Yazacağım şeyleri kendim de öğreneceğim yani bir nevi. 

Uzun lafın kısası, ben bir bok yemeye kalkışıyorum ama hadi bakalım. Gönül ister ki bu işin sonunda mahçup olmayalım, güzel şeyler ortaya çıkaralım. Hadi bakalım. "Hafif Tarih" derslerimiz yakında başlayacak. Önerilere her zaman açığız. Esen kalın.

s.

3 yorum:

Daçe dedi ki...

yeni blogunun sadece yakın tarihle kalmamasını temenni eder, başarılar dilerim.

başka bir blogdan daçe.

yokkio dedi ki...

Hadi bakalım, bekliyoruz, heyecanla, dur bi patlamış mısır alayım.

Unknown dedi ki...

Vakurunla süpersin:D, aynen devam.